Domain otoritesi nasıl arttırılır


domain otoritesi sözünü,google'ın pagerank'ı kaldırdığından beri çok duymaya başladınız sanırım.bu gayet normal,edindiğim tecrübelere göre google pagerank ile yaptığı karşılaştırmayı artık;trustrank,domian otoritesi,sayfa otoritesi ve iç optimizasyon ile belirliyor.tabi backlink yapısınıda unutmamak gerek.bunlar ileride toplanıp rankbrain olacak :)

domain otoritesi arttırmak için aşağıda en bilindik teknikleri listeledim.

- backlink kalitesi,kaliteli backlink almak markanızın tanınmasını ve google'da daha fazla değer kazanmasını sağlayacaktır.tanıtım yazısı ve backlink alırken domain otoritesi yüksek olan sitelerden almanız size daha fazla fayda sağlayacaktır..

- domain yaşı ve domain kayıt süresi,günümüzde firmalar bile bunu yapıyor en az 2 yıl askerlik tecili istiyor.yoksa ben bununla çalışamam,2 ay sonra çeker gider olan projelerime olur! google'da işte böyle bir düşünce içerisinde,bence de çok mantıklı..

- aylık olarak alınan linkler,siz bir bankaya gidiyorsunuz ve kredi çekiyorsunuz,kefil gerekiyor,kefil olan birisi çıkıyor,banka size parayı veriyor.kefil olan kişi kefaletini geri çekiyor,banka parayı geri iade etmenizi istiyor.işte google'da bu şekilde davranıyor! ani düşüşler size daima eksi olarak dönüyor.

- site içi seo,herşey backlink değil kullanıcı odaklı bir sitenin backlink olmadan otoriter bir site haline geldiğini gözlemlemişizdir.sitemizin düzenli olması kullanıcıya,çok güzel bir site hissi sunması moz ve google botları tarafından önemsenmektedir.

- sitenizden otoriter sitelere link verin,link verin diyorsam footerdan link dayamayın! makale altında kaynak veya daha fazla bilgi sahibi olmak için xxx bağlantısını ziyaret edebilirsiniz,tarzı.yukarıda belirtmiştim,kullanıcı sizi severse, google'da sizi sever.linkleri verirken yeni sekme olarak verirsek daha iyi olacakğını düşünüyorum çünkü sayfada kalma süreside artık bir seo etkeni!

domain otoritesi ölçmek için şu bağlantıyı ziyaret edebilirsiniz.

yazacaklarım bu kadar umarım faydalı olmuştur,iyi günler..

0 yorum:

Yorum Gönder