Google seo kriteleri


merhabalar,onlarca google seo kriteri mevcut bunların tamamını internette geniş araştırmalar yaparak bulabilirsin,ben bu makalemde sadece en fazla önem verilenleri ele alacağım.

domain yaşı :alan adınızın yaşı aynen insan yaşı gibidir,otuz yaşındaki bir kişiyle on yaşındaki bir kişi karşılaştırılamaz.google'da işte bu tecrübeyi önemser.

domainin anahtar kelime içermesi:google sonuçlarında belki farkına varmış olabilirsiniz,aramada çıkan sonuçlarda anahtar kelimeler bold yazı ile gösteriliyor.bu çok öneml bir örnek vericek olursak.

bentenoyunlarioyna.com
arabaoyunlari.com

bentenoyunlari.com doğru optimizasyon yapıldğınında "ben ten oyunları oyna " anahtar kelimesinde arabaoyunlari.com daha üst sıralarda olacaktır.tabi seo geneldir,tek domainim var diye yatarak üst sıraya çıkamazsınız,bu sadece önemli bir kriterdir.

ülke uzantısı:google geçtiğimiz dönemlerde yeni algoritmalarıyla .tr gibi ülke uzantısına sahip olan sitelere daha fazla önem vermeye başladı,bunun sebebi ülke uzantılarının belge gönderilerek alınmasıdır.bir örnek vereyim bunada

manisahalıyıkama123.com
manisahalıyıkama123.com.tr

com.tr domain uzantısına sahip olan domain,doğru ve istikrarlı optimizasyon yapıldığında başarıya daha kolay ulaşacaktır.

domain uzunluğu:biliyorsunuz ki jenerik ve akılda kalıcı domainler daha fazla trafik alıyor,google'da trafiği çok seviyor malum.domaininizin uzunluğu fazla olmamasına dikkat etmenizi öneririm,önemli bir unsur.

domain geçmişi:ilk defa kayıt edilemeyen bazı domainlerde kalıntı seo çalışmaları olabiliyor,bunların bize bazen yararı bazende zararı dokunuyor.bu yüzden domain almadan önce güzel bir analiz yapıp backlinkleri incelemek yararımıza olacaktır.

gizli whois:çoğu webmaster paravan bloglar oluştururken whois gizlemesi yapıyor,unutmayalım ki google bir domain bayisi artık.sizin hakkınızda bütün bilgileri biliyor ve link çıkışı yaptığınız blogların size ait olduğu içn çalışmaları pek fazla dikkate almıyor.whois gizlemek yerine,ana sitemizin whois bilgilerini açık bırakıp.paravan sitelerimizin whois bilgilerinide açık bırakıp,farklı domain firmalarından farklı kişiler adına ve mail adresleri adına oluşturabiliriz.

anahtar kelimenin başlıkta geçmesi:internet sitelerimiz için belirlediğimiz üç veya iki ana anahtar kelime başlık ve açıklama bölümünde geçmeli,bu google ve diğer arama motorlarının en önemsediği kriterlerden birtanesi.ÇOK ÖNEMLİ!

yazı içi linkleme:herhangi bir vikiye girdiğinizde yazı içi linkleme görürsünüz,onları üste taşıyan kriterler yazı içi linkleme ve özgünlüktür zaten.bizlerde makalelerimiz içerisinde bol bol linkleme yapmalıyız,bu link verdiğimiz kelimeleri h1 etiketi içerisine almalı ve boyutunu küçültmeliyiz.boyut küçültmek için aşağıdaki örnek işinize yarar.
<style>
h1 {
font-size:14px;
}
</style>
bu kodu makalenizin html editöründe bir yere yapıştırınız,direk style.css yapıştırmayın aksi taktirde tema sorunları oluşabilir.çünkü çoğu tema heading(h) etiketleri kullanılıyor.font-size olan bölüme yazıda kullandığınız varsayılan font büyüklüğü ile değiştirebilirsiniz.

link yapısı:bir diğer makalemizde link yapısı hakkında bilgi vermiştik.kısaca buradada özet geçeyim,

siteisimim.com/p=123.php
siteismim.com/yazi-basligi.php

birinci linke kıyasla ikinci link daha iyidir,çünkü link içerisinde anahtar kelimemizin geçmesi bize rakiplerimize göre artı sağlar.

footer bölümünde sitemap url bulunması ve sitemap güncel olması:sitemap google ve arama motorlarının botlarının internet sitelerimizi gezmesine yardımcı olur.mutlaka footer bölümünde sitemap link bulundurulmalıdır.

wordpress nasıl sitemap oluşturabilirim?
wordpress dünya genelinde en fazla kullanılan içerik yönetim sistemidir,wordpress sitemap oluşturmak için çok fazla eklenti vardır,ben sizlere kendi kullandığımı veriyorum.bkz
eklentiyi şu şekilde kurabilirsiniz,ftp>wp-content>plugins dizinine dosyaları klasör şeklinde sürükleyip bırakın.son olarak panelden eklentiyi aktif edin.

footer bölümüne sitemap link eklemek için şu html kodunu kulanabilirsiniz.<h5><a href="sitemaplink" title="sitemap" alt="sitemap">sitemap</a></h5>
bu kodu kendinize göre düzenledikten sonra temanızın footer.php bölümüne eklemeniz yeterli olacaktır.

blogger nasıl sitemap oluşturabilirim?
blogger bir google blog oluşturma servisi ve sınırlı erişim var bunun için eklenti vs. kuramıyoruz.direk olarak sitemapda oluşturulamıyor.onun yerine atom/rss feed kullanılıyor.

eğer bir ile beş yüz arasında yazıya sahipseniz,http://blogismi.blogspot.com/atom.xml?redirect=false&start-index=1&max-results=500
kodunu kendinize göre düzenleyip kullanabilirsiniz.

eğer beş yüz bin arası yazıya sahipseniz,http://blogismi.com/atom.xml?redirect=false&start-index=501&max-results=1000
kodunu kullanabilirsiniz.

eğer bin ve daha fazla yazınız varsa start-index başlangıç yazı sayısını belirtiyor,max-result ise adından anladığınız gibi,maksimum yazı sayısını belirtiyor.ben bunu sürekli güncelleyemem kafam ağrır diyorsanız bunu kullanabilirsiniz.
http://blogismi.com/atom.xml?redirect=false&start-index=1&max-results=5000
beş bin yazıya kadar rahat kafaya devam edebilirsiniz.

son olarak <h5><a href="sitemaplink" title="sitemap" alt="sitemap">sitemap</a></h5> bu kodu kullanarak footer bölümüne kodumuzu ekleyebiliriz.

neden h5 etiketi içerisine aldım diye soracak olursanız sebep şu,heading etiketleri seo açısından inanılmaz derecede önemli.kesinlikle tüm linkleme işlemlerinden bu şekilde heading etiketleri kullanılmalı..

son olarak bloggerde bir adet daha sitemap ekleme yöntemi bulunmakta,bu yöntem çok eski şu şekilde.bir tane sayfa oluşturuyoruz genelde adı sitemap olur.

buraya a-z arası alfabetik olarak bölümler oluşturuyoruz.çok zahmetli bir iş her eklediğimiz yazıda buraya güncelleme yapmamız gerekli.

benden bukadar,esen kalın..

kaynak belirterek dahi bu yazıyı kopyalamak YASAKTIR!

3 yorum:

  1. Bu yazı için çok teşekkürler,inanın ki her gün bu bloga giriyorum.Diğer kişiler bu bilgileri hep parayla satıyorlar,siz karşılıksız paylaşıyorsunuz,backlink kaynakları olsun makaleler olsun çok iyi bir blog.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim,daima devam edeceğim bu paylaşımlara..

      Sil